H i s t R i a..??!!!!! oWh!! tidak!!!
aAAAAaaaaAAAaaAAAaaAaaaaaaahhh!!!!!!!!!!!!!


Histeria itu sungguh menakutkan..?!!
tidak..!! kalian yang takut dan ketakutan kalian itu menjadikan histeria menakutkan..
mengapa histeria sering terjadi pada perempuan dan jarang sekali pada lelaki? huh!! meh sini aku nak cerita...

dari pandanganku:-
Otak manusia terbahagi kepada tiga bahagian, pertama otak fizikal, kedua otak emosi, dan ketiga otak logikal. Orang lelaki banyak menggunakan otak logikalnya apabila memutuskan suatu keputusan manakala orang perempuan lebih mengutamakan otak emosinya.
Sebagai contoh; -
Apabila kalian ternampak seekor anak kucing comel yang bersendirian kelihatan begitu kasihan, apa yang akan anda lakukan..?!
hampir kesemua lelaki akan membiarkan kucing tersebut kerana secara logiknya, mengapa perlu diambil kucing itu walhal bukan milik kita.. namun, bagi perempuan, apabila perkara seperti ini terjadi, pasti mereka akan seboleh-bolehnya membela dan menjaga haiwan kasihan tersebut kerana emosi menguasai mereka dan memutuskan mereka berbuat demikian.

Jadi disini, apabila dikaji tentang histeria pula.. perempuan lebih mudah terpengaruh dengan phenomena tersebut kerana mereka lebih emosi. kesimpulannya, apabila kalian terperangkap dalam histeria, pastikan fikiran kalian sentiasa berfikir logik.. sebagai contoh:- 1+1=2 atau 1+2=3, logik bukan...? yaa!! mathematic la jawapannya...
pelik atau tidak, that is what i call l i h a t & f i k i r .. histeria itu apa..?!
edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. SasHa Lee Says:

    alamak prompuan lebey mudah kene histeria ker??takutt..  • Hey.. ni Aku!!

    My photo
    haha.. hihi.. huhu..

    Pengikut Setia.. hehe..